Skip to main content

Wat we doen

Kinderfysiotherapie

Onderzoek en behandeling van ervaren beweegproblemen. Ons vak omvat ongelofelijk veel: voorkeurshouding, overstrekken, een motorische ontwikkeling die blijft hangen, pijnklachten bij bewegen, groei gerelateerde vraagstukken, ga zo maar door.

Sensorische informatieverwerking:

Dit omvat alles wat met zintuigen te maken heeft. Zonder zintuigen kunnen we als mens niet functioneren en als kind niet ontwikkelen. Indien er vragen zijn hoe de zintuiglijke informatie wordt verwerkt, over hoogsensitiviteit of moeite met het registreren van informatie, te rustig of juist druk gedrag, emotieregulatie problemen.

Het valt allemaal onder sensorische informatieverwerking (ook wel sensorische integratie genoemd). We werken volgens de laatste wetenschappelijke inzichten en best practices.

Een inventarisatie van de zintuiglijke informatieverwerking houdt in:

  • Invullen van een vragenlijst door ouders en/of school – kinderopvang.
  • 2 observaties van 30 min met daarbij eventueel een testafname indien van toegevoegde waarde.
  • Oudergesprek waarin de bevindingen en plan van aanpak wordt besproken.

Sherborne

Bewegingspedagogiek volgens Veronica Sherborne
Ontwikkelen is groeien naar vrijheid en zelfstandigheid binnen de grenzen van de eigen talenten en mogelijkheden. De bewegingspedagogiek ondersteunt en stimuleert dit proces.

We kiezen voor een pedagogische relatie waarbij volwassenen en kinderen met elkaar in evenwaardige dialoog treden. Dit is een relatie waarin met niet probeert om greep te krijgen op de ander, maar waarin de ander binnen de grenzen van zijn persoonlijke mogelijkheden wordt gestimuleerd. We streven naar een zo optimaal mogelijk loskomen van de fysieke en psychische afhankelijkheid.

Indien er sprake is van zowel beweeg problemen als sociaal-emotionele vragen kan de methode van Sherborne van toegevoegde waarde zijn om te werken aan lichaamsbewustwording, versterken van hechting en sensitiviteit.

Binnen de behandelingen van kinderfysiotherapie en sensorische informatieverwerking zet ik dit als onderdeel in.

Maar het is ook mogelijk om een aantal sessies met ouder(s)/verzorger(s) en kind te doen om de band te versterken. Door gedeeld plezier te hebben met je lijf komt er een andere vorm van communicatie op gang, de non-verbale communicatie.
En juist die is vaak zo nodig om het weer gezellig te hebben met elkaar, te kunnen afstemmen en voegen.
Elkaar begrijpen zonder woorden.

Sessies van 30 of 45 minuten zijn mogelijk, altijd beginnend met een intake om te bepalen waaraan gewerkt gaat worden.

Meld je vandaag nog aan!

Aanmelden